דף הבית » מאמרים טיפולי פלזמה » PRP תופעות לוואי – כל מה שחשוב לדעת

PRP תופעות לוואי – כל מה שחשוב לדעת

PRP תופעות לוואי

השאירו פרטים להתייעצות בחינם

התחום של הרפואה האסתטית בעולם מתקדם בקצב מהיר והיום הוא מציע פתרונות יעילים לקשת רחבה של מצבים שונים, בעזרת שיטות חדשניות. אחד הטיפולים האסתטיים אשר תופסים פופולריות רבה בכל העולם הוא טיפול PRP. הטיפול עושה שימוש בטכניקה ייחודית ופועל במטרה לזרז תהליכים של חידוש וריפוי התאים והרקמות בגוף באזורים הדורשים שיפור. ככל טיפול אסתטי אחר, יכולות להיות לטיפול PRP תופעות לוואי שכדאי להכיר. הוא מהווה פתרון הן בתחום הרפואה האסתטית והן בתחום האורתופדיה, כאשר ניתן לבצע אותו לשיפור מרקם עור הפנים, לעידוד צמיחת שיער בקרקפת או להפחתת כאבי פרקים ושרירים. 

במאמר זה נענה על כל השאלות החשובות לגבי טיפול PRP תופעות לוואי אפשריות. מהן ההנחיות לאחר הטיפול? למה אפשר לצפות? מתי נראה תוצאות ואיך מתמודדים עם תופעות הלוואי? המשיכו לקרוא וגלו.

איך הליך של טיפול PRP מתבצע?

במהלך טיפול PRP הרופא המטפל נוטל דגימת דם מהמטופל או המטופלת, אשר מועברת למכשיר צנטריפוגה בו היא עוברת תהליך של סנתוז והפרדת הרכיבים השונים. לאחר כ-10 דקות השכבות השונות בדם מופרדות ומתקבלת שכבת פלזמה עשירה בטסיות דם (Platelet rich plasma), המהווה את החומר העיקרי אתו מתבצע ההליך. לאחר מכן הפלזמה העשירה בטסיות נשאבת למזרק ומוזרקת ישירות לאזורים בגוף המיועדים לטיפול. היא מסייעת לעורר את זרימת הדם, לעודד לתהליכי ריפוי ולחדש את התאים והרקמות באזור. 

מהם השימושים השונים של זריקות PRP?

התוצאות של טיפול PRP הן מרשימות בהחלט והשיטה החדשנית מאפשרת לטפל במגוון מצבים שונים. הזרקות של פלזמה עשירה בטסיות דם מעודדות תהליכי גדילה וריפוי ומעניקות פתרונות רבים במספר אזורים בגוף. השימושים הפופולריים ביותר של זריקות PRP הם בתחום שיקום השיער, בתחום האסתטיקה הרפואית ובתחום האורתופדיה.

ריכזנו עבורכם הסבר על כל אחד מהשימושים השונים לטיפול החדשני:

שיפור והצערת עור הפנים

הטיפול מאפשר לשפר את מרקם עור הפנים, לטשטש קמטים ולעודד ייצור של חלבונים חשובים לעור כמו קולגן ואלסטין. כאשר הזרקות PRP מבוצעות באזור הפנים, הן משדרגות את המראה שלהן, מחליקות קמטים ומעניקות מראה רענן וצעיר יותר.

מניעת התקרחות ושיקום השיער

הזרקות ממוקדות של פלזמה עשירה בטסיות לאזור הקרקפת עוצרות את תהליך ההתקרחות ומעודדות צמיחת שיער מחודשת באזורים בהם הוא דליל. כאשר ההליך מתבצע למטרת שיקום השיער, הטיפול מאפשר למלא אזורים בקרקפת עם צמיחה מחודשת

אורתופדיה ופציעות ספורט

טיפול PRP מסייע לטפל בפציעות ספורט ולחדש את הגידים, העצמות וכלי הדם בגוף. בטיפול PRP לכאבי פרקים וברכיים, החומר הייחודי עוזר בתהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף ומזרז את תקופת ההחלמה. הוא מעניק פתרון יעיל לטיפול בפציעות שונות וכאבי פרקים, בעיקר באזור הברכיים.

אילו תופעות לוואי עלולות להופיע אחרי טיפול PRP?

יש לזכור, כי משום שמדובר בטיפול אוטולוגי אשר עושה שימוש בדם של המטופל/ת עצמו, לטיפול PRP תופעות לוואי מזעריות יחסית. הזרקה ממוקדת של PRP לרקמות פגומות ותאים “מנוונים” בגוף מסייעת להמריץ את הגוף לעורר תהליכים חדשים, להצמיח תאים בריאים, ולזרז תהליכי ריפוי טבעיים. כאשר הפלזמה העשירה בטסיות מוזרקת חזרה לגוף, הריכוז של גורמי הגדילה בחומר הינו כפול פי 7-14 מהריכוז הטבעי שלהן בדם. בזכות כך, האזור הפגוע מקבל “בוסט” משמעותי להחלמה וחידוש תאים. משום שהטיפול משתמש בדם עצמוני, הסיכויים לדחייה ותגובות אלרגיות אחרות מצטמצמים באופן משמעותי. יחד עם זאת, כמו בכל טיפול אסתטי באשר הוא, קיימות לטיפול PRP תופעות לוואי שעלולות להופיע שמומלץ להכיר. עדיין מדובר בטיפול חודרני ולכן צריך לקחת בחשבון את כל התרחישים האפשריים ולדעת כיצד להתמודד איתם. 

בין תופעות הלוואי נמנות: 

  • זיהום או אינפקציה של מקום הזריקה 
  • פגיעה זמנית בעצבים באזור
  • כאבים באתר ההזרקה ופגיעה ברקמה 
  • שטפי דם באזור המטופל או ממנו נשאב הדם
  • אדמומיות מקומית ואי נוחות קלה

כל תופעות הלוואי שעשויות להופיע לאחר טיפול בזריקות PRP ייעלמו בחלוף כשבוע מעת ביצוע ההליך. לאחר מכן אפשר להתחיל ליהנות מהתוצאות המרשימות של הטיפול והשיפור שהן מביאות במראה החיצוני ובהרגשה הפנימית.

מהן ההנחיות לאחר טיפול בזריקות PRP?

על מנת להבטיח החלמה מיטבית מהטיפול ולהימנע מהופעה של תופעות לוואי, יש להישמע להנחיות הרופא המטפל שלכם וצוות הקליניקה ולפעול לפיהן. כמה מההנחיות שתקבלו הן:

  • שש שעות לאחר הטיפול – בשש השעות שאחרי טיפול PRP אין להרטיב את האזור או להשתמש בתכשירים וקרמים שונים או תרופות למריחה. 
  • יומיים לאחר הטיפול – ביומיים שלאחר הטיפול אין לבצע פעילות גופנית מאומצת או להיחשף לשמש, או לשהות במקומות מחוממים (כמו סאונה או ג’קוזי). 
  • שבוע לאחר הטיפול – בשבוע שאחרי טיפול PRP אין ליטול שום סוג של תרופות אנטי דלקתיות, כולל וולטרן, נפרוקסן, אדוויל, אספירין, איבופרופן, וכדומה.

לסיכום

טיפול PRP הוא שיטה ייחודית העושה שימוש בטכניקות חדשניות לעידוד תהליכי ריפוי וצמיחה בגוף. הטיפול מתבצע על ידי הזרקת חומר עצמוני חזרה לתוך הגוף, לאחר שעבר סנתוז וטיהור במכשיר צנטריפוגה. בעזרת תנועות סיבוביות מהירות המכשיר מפריד את מרכיבי הדם השונים ומאפשר להפיק חומר הנקרא פלזמה עשירה בטסיות. הפלזמה מכילה כמות גבוהה של חלבונים ופקטורי גדילה ומאפשרת לחדש את התאים והרקמות בגוף. בזכות העובדה שטיפול PRP עושה שימוש בפלזמה עשירה בטסיות אשר מופקת ישירות מדגימת הדם של המטופל/ת, ההליך החדשני נחשב לבטוח ויעיל במיוחד. אחוזי ההצלחה של הטיפול הם גבוהים מאוד והתוצאות שלו מיטביות בכל פעם מחדש. לטיפול PRP תופעות לוואי מעטות שעלולות להופיע, אך כולן קלות יחסית וחולפות בתום כמה ימים או שבוע לאחר הטיפול. ההליך החדשני מאפשר להגיע לתוצאה מרשימה, ונעשה בו שימוש בתחום הרפואה האסתטית, בשיקום ובריאות השיער, ובתחום האורתופדיה.

השאירו פרטים להתייעצות בחינם

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

צריכים ייעוץ?

לייעוץ חינם השאירו פרטים